Antioxidanter

Antioxidanter produceras naturligt i våra kroppar och härrör från den mat vi äter. Antioxidanter har stor betydelse för vår hälsa i termer av att bekämpa fria radikaler. Man kan inte ignorera en mycket viktig fråga när det gäller antioxidanter och vår hälsa. Utan tillräckligt med antioxidanter, hur blir vår kropp ett mål för negativa konsekvenser för hälsan?

De kraftfulla antioxidanter som finns i exempelvis acaibären kan avbryta cell-skadliga effekterna av fria radikaler. Det finns även bevis som tyder på att det finns sjukdomsförebyggande kapacitet hos antioxidanter.

Personer som konsumerar acaibär kan därför avvärja sänkt immunförsvar, neurodegeneration, som alla är direkt relaterade till oxidativ stress. Indikationerna från kliniska studier är att det kan vara ett resultat av de flavonoider som finns i acaibär. Flavonoider kan vara bidragande orsak till att motverka detta och andra sjukdomar också, såsom hjärt- och kärlsjukdomar.

Under de senaste 20 åren har forskare visat sannolika samband mellan fria radikaler och många kroniska sjukdomar. I den förteckningen ingår cancer, Alzheimers sjukdom, reumatoid artrit, hjärt-och kärlsjukdomar, grå starr och även åldrandet i sig.

Det finns bokstavligen hundratals antioxidativa föreningar som innehåller vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer och antocyaniner. Antocyaniner minskar inte bara åldersrelaterad oxidativ stress, utan har också visat sig ge förbättrad neuronal och kognitiv hjärnfunktion.

Forskning har visat att grönt te rankas 3 jämfört med acaibär, och även granatäpple toppar grönt te, av antioxidantinnehåll. Vikten av kraftfulla antioxidantkällor som acaibär är har ökat förståelsen i och med forskningen. Fria radikaler skadar våra kroppar på många sätt och är direkt anslutna till en mängd sjukdomar enligt modern forskning.